Pusat Panggilan Axa Mandiri PortalEkonomi

Pusat panggilan AXA Mandiri adalah perkhidmatan yang disediakan sebagai satu bentuk untuk memudahkan setiap pelanggan mendapatkan maklumat. Isu insurans yang agak penting memerlukan aliran maklumat yang jelas dan telus. Bagi orang biasa, insurans sememangnya dianggap agak rumit. Terutama dengan kewajipan untuk membayarnya yang dianggap membebankan.

Tetapi pada hakikatnya, insurans memberikan jaminan apabila mengalami perkara buruk tanpa diduga. Ini adalah satu bentuk pencegahan supaya anda tidak perlu risau pada masa akan datang. Perkhidmatan insurans juga menyediakan keselamatan pada tahap tertentu. Oleh itu, boleh dikatakan bahawa ia sangat membantu dalam menyelesaikan pelbagai masalah yang berkaitan dengan keselamatan.

Polisi insurans kadang-kadang sukar untuk dituntut, terutamanya jika beberapa prosedur masih terlepas. Pelanggan biasanya akan merasa sukar untuk meminta tuntutan jika diperlukan. Tetapi apabila memanggil pusat panggilan, maka anda boleh mendapatkan beberapa maklumat. Selain itu, tugas pusat panggilan juga menyediakan maklumat yang diperlukan oleh pelanggan.

Sebagai salah satu penyedia perkhidmatan insurans, AXA menawarkan perkhidmatan kepada setiap pelanggan. Pusat panggilan AXA Mandiri juga merupakan satu bentuk kemudahan yang disediakan untuk menampung setiap soalan. Ini memudahkan semua orang untuk tidak perlu datang ke pejabat cawangan mereka.

Maklumat Mengenai Insurans Bebas AXA

Syarikat perkhidmatan kewangan sememangnya telah berkembang untuk masa yang lama dan menyediakan pelbagai perkhidmatan kepada orang ramai. Di samping itu, perkhidmatan kewangan seperti pembiayaan pelaburan, pinjaman, dan insurans agak dalam permintaan. Ini kerana tidak banyak institusi yang bersedia menyediakan perkhidmatan ini kerana mereka dianggap penuh dengan risiko.

AXA Mandiri juga merupakan syarikat perkhidmatan kewangan yang terlibat dalam beberapa sektor perkhidmatan, salah satunya adalah penyedia polisi insurans. Pusat panggilan AXA Mandiri diberikan untuk memenuhi keperluan ini dengan cepat. Menyediakan perkhidmatan maklumat yang berkaitan dengan polisi dan syarat apabila membuat tuntutan ke atas polisi insurans.

Sebenarnya, syarikat ini telah ditubuhkan untuk masa yang lama, tepat di Paris sejak tahun 1817 di mana penyedia perkhidmatan kewangan mula muncul. Kemudian kerana ia terus berkembang pesat kerana pengambilalihan, ia menukar namanya. 1985 menjadi tahun ketika AXA menjadi nama rasmi bersama dengan pemerolehan Kumpulan Drouot.

Syarikat penyedia perkhidmatan insurans ini kemudian berkembang di seluruh dunia, salah satunya adalah Indonesia. Di Indonesia, AXA bekerjasama dengan Mandiri untuk mengukuhkan rangkaian pasarannya. Tidak hairanlah lebih daripada 1300 pejabat cawangan di Indonesia telah ditubuhkan. Ditambah dengan mempunyai 2300 penasihat kewangan di pelbagai bandar.

Sebilangan besar pejabat cawangan yang ditubuhkan mempunyai tujuan untuk memberi peluang kepada semua orang untuk mendapatkan polisi insurans. Selain itu, terdapat banyak perkara yang perlu diinsuranskan seperti kesihatan kepada aset berharga lain seperti kenderaan. Insurans ini akan sangat berguna apabila diperlukan apabila pelanggan mengalami perkara yang tidak dijangka.

Perkhidmatan Pusat Panggilan Kendiri AXA

Sebagai satu bentuk keprihatinan bagi setiap pelanggannya, AXA Mandiri menyediakan perkhidmatan pusat panggilan dalam pelbagai bentuk. Pusat panggilan boleh membantu jika anda mengalami sebarang masalah permintaan, perubahan permintaan dan perkhidmatan lain. Kaedah ini agak mudah dengan membuat panggilan pada nombor (021) 3005 999 pada masa kerja.

  1. AXA Standalone SMS

Salah satu perkhidmatan yang boleh digunakan oleh pelanggan adalah melalui SMS. Tidak seperti panggilan aduan, anda boleh menikmati perkhidmatan melalui SMS selama 24 jam. Ini lebih membantu apabila pada masa-masa tertentu di luar waktu bekerja anda memerlukan sesuatu. Sebagai contoh, mengalami perkara buruk dan ingin menuntut insurans.

Anda boleh menghantar SMS ke nombor 67999 dengan nombor yang telah didaftarkan. Pastikan anda telah mendaftarkan nombor peribadi anda untuk memudahkan proses pengesahan. Tetapi malangnya, perkhidmatan SMS ini hanya boleh diakses oleh penyedia Indosat dan Telkomsel. Manakala satu nombor hanya digunakan untuk satu nombor dasar.

  1. Respons Pantas Kendiri AXA

Perkhidmatan lain yang boleh digunakan sebagai tambahan kepada pusat panggilan AXA Mandiri dipanggil Quick Response. Tetapi malangnya perkhidmatan ini hanya boleh dilakukan untuk pelanggan yang berada di kawasan Jabodetabek. Pelanggan yang tinggal di kawasan ini boleh menghubungi (021) 3005 8788 pada hari bekerja dan waktu bekerja.

  1. Bunyi AXA

Perkhidmatan ini agak unik dengan hanya menghubungi nombor (021) 3005 9999 dan mendapatkan beberapa maklumat penting. Sebagai contoh, nombor 11 untuk mengetahui harga unit, nombor 1423 mengenai maklumat mengenai perubahan kepada data dasar, dan sebagainya. Perkhidmatan ini cukup membantu orang yang mempunyai tahap aktiviti yang besar.

Alamat Puan Rasmi AXA Mandiri

Jika anda tidak berpuas hati dengan perkhidmatan pusat panggilan AXA Mandiri, anda boleh pergi ke ibu pegawai. Ibu pejabat itu berada di Jakarta, satu-satunya adalah Jl. Prof. Dr. Satrio Kav. 18 Bandar Brass. Anda boleh melawat AXA Tower GF Floor pada hari bekerja dari Isnin hingga Jumaat.

Walau bagaimanapun, jika anda ingin menghantar aduan tertentu, ia boleh dihantar ke alamat yang sama, tetapi dialamatkan kepada Naik. Unit Pengurusan Aduan AXA Kewangan. Anda boleh memfailkan pelbagai aduan yang berkaitan dengan perkara insurans. Contohnya, jika anda telah menyerahkan perubahan data tetapi belum dibalas.

Bagi pelanggan yang terletak di Jawa Timur dan persekitarannya, tidak perlu pergi ke Jakarta. Ini kerana di Surabaya sebuah cawangan rasmi juga ditubuhkan untuk menampung aduan daripada setiap pelanggan. Alamatnya ada di Jl. Polis Khas No. 32-38 Darmo yang agak mudah dicapai.

Oleh itu, anda tidak perlu risau apabila terdapat masalah pada masa yang tidak sesuai. Terdapat pelbagai pejabat cawangan yang boleh ditangani dengan mudah. Perkhidmatan melalui panggilan juga boleh dilakukan supaya pelanggan mendapat penyelesaian dengan cepat. Perkhidmatan ini kemudiannya akan membantu menyelesaikan masalah yang sedang dialami.

Produk Polis Penanggung Insurans Bebas AXA

Sebagai syarikat penyedia perkhidmatan kewangan, sudah tentu terdapat banyak produk yang ditawarkan kepada semua orang. Oleh itu, pusat panggilan AXA Mandiri adalah untuk menyediakan perkhidmatan maklumat terperinci untuk setiap produk dasar. Perkhidmatan ini adalah dalam bentuk maklumat kewajipan premium kepada maklumat mengenai terma dan syarat yang diperlukan dalam insurans.

Terdapat banyak perkhidmatan kewangan yang ditawarkan seperti insurans am kepada insurans khas. Setiap perkhidmatan insurans pastinya mempunyai prosedur tuntutan sendiri, walaupun ia tidak jauh berbeza. Tetapi bagi orang yang baru dalam dunia insurans, perbezaannya agak mengelirukan. Ia tidak biasa bagi mereka untuk tidak memahami.

Kehadiran pusat panggilan AXA Mandiri untuk menyediakan perkhidmatan maklumat kepada bakal pelanggan supaya mereka memilih insurans yang betul. Selain itu, insurans adalah usaha untuk mencegah apabila perkara buruk berlaku pada masa akan datang. Kesilapan memilih insurans pasti akan membuat pelanggan mengalami kerugian kerana mereka tidak mendapat pampasan yang sewajarnya.

Di samping itu, adalah perlu untuk memahami bahawa perkhidmatan ini bukan sahaja untuk individu, tetapi boleh digunakan dalam kumpulan. Sebagai contoh, untuk sebuah syarikat yang ingin menyimpan setiap aset supaya pada masa akan datang ia akan dibayar balik apabila ia mengalami kerosakan. Ini membolehkan pemilik perbadanan berfikir dengan tenang dalam menjalankan syarikat.

Walaupun terdapat beberapa cara untuk mendapatkan perkhidmatan maklumat sedemikian, anda perlu membuat panggilan di talian rasmi. Matlamatnya adalah untuk tidak terdedah kepada penipuan bagi pihak syarikat. Ia juga perlu diingat bahawa perkhidmatan ini adalah percuma untuk beberapa tahap. Oleh itu, pusat panggilan AXA Mandiri cukup membantu pelanggan.

Selengkapnya